Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 4.5 % |
| begin-SG: | 1045 |
| eind-SG: | 1011 |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 24.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1.6 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Tarwemout (4 EBC) | 400 g. |
|
4 EBC
|
|
| Aromamout (50 EBC) | 13 g. |
|
50 EBC
|
|
| Hallertau | 20 g. |
60 min. |
4.5 α
|
Bloemen |
| Hallertau | 7 g. |
10 min. |
4.5 α
|
Bloemen |
| Den Arsegan ondergist | 1 zakje |
|
|
|
| Maischwater | 6 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 35 °C | 53 °C | 63 °C | 68 °C | 73 °C | 78 °C |
| 15 min. | 15 min. | 60 min. | 15 min. | 15 min. | 1 min. |