Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 9.1 % |
| begin-SG: | 1090 |
| eind-SG: | 1025 |
| EBC (kleur): | 62.0 |
| EBU (bitterheid): | 19.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pale Ale mout | 2500 gr |
|
9 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Cara Munichmout (100 EBC) | 200 gr |
|
100 EBC
|
|
| Ambermout (50 EBC) | 300 gr |
|
50 EBC
|
|
| Brownmalt (120 EBC) | 80 gr |
|
120 EBC
|
Leverancier: Warminister Maltings |
| Maischwater | 12.6 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 5 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Northern Brewer | 9 gr |
60 min. |
8.6 α
|
Bloemen |
| Hallertau Perle | 10 gr |
10 min. |
5.6 α
|
Bloemen |
| Kruidnagelen | 2 stuks |
15 min. |
|
|
| Nootmuskaat (gemalen) | 1 gr |
15 min. |
|
|
| Gemberwortel, geraspt | 25 gr |
15 min. |
|
|
| Kaneel | 2 gr |
15 min. |
|
|
| Appelstroop | 500 gr |
|
20 EBC
|
|
| Safbrew T-58 | 11 gr |
|
|
Leverancier: Fermentis |
| Bottelsuiker | 5 gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
| 67 °C | 63 °C | 73 °C | 78 °C |
| stort min. | 20 min. | 40 min. | 5 min. |