Recept gegevens
| batchgrootte: | 20 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 6.2 % |
| begin-SG: | 1061 |
| eind-SG: | 1014 |
| EBC (kleur): | 27.0 |
| EBU (bitterheid): | 22.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Vienna mout (8 EBC) | 5000 gr |
|
8 EBC
|
|
| Roggemout (6 EBC) | 900 gr |
|
6 EBC
|
|
| Kristalmout (20 EBC) | 230 gr |
|
20 EBC
|
|
| Kristalmout (120 EBC) | 230 gr |
|
120 EBC
|
|
| Magnum | 5 gr |
90 min. |
11 α
|
Bloemen |
| Saaz | 5 gr |
75 min. |
4 α
|
Bloemen |
| Hallertau | 35 gr |
|
2.2 α
|
Bloemen |
| M42 | 1 |
|
|
Leverancier: Magrove Jack's |
| Maischwater | 19 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 14 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Maischschema
| 50 °C | 68 °C | 76 °C |
| 30 min. | 60 min. | 5 min. |