Recept gegevens
| batchgrootte: | 20 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 5.1 % |
| begin-SG: | 1055 |
| eind-SG: | 1020 |
| EBC (kleur): | 125.0 |
| EBU (bitterheid): | 21.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pale Ale mout | 3600 gr |
|
9 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Havervlokken (2 EBC) | 450 gr |
|
2 EBC
|
|
| Cara Munichmout (120 EBC) | 350 gr |
|
120 EBC
|
|
| Gerst, geroosterd (1000 EBC) | 250 gr |
|
1000 EBC
|
|
| Special B | 200 gr |
|
400 EBC
|
|
| Maischwater | 20 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 9.2 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Fuggles | 80 gr |
60 min. |
2.2 α
|
Bloemen |
| Lactose (Melksuiker) | 600 gr |
|
|
|
| Vanillestokje | 1 |
koudhop min. |
|
|
| Safale S-04 | 11 gr |
|
|
Leverancier: Fermentis |
| Bottelsuiker | 5 gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
| 71 °C | 67 °C | 78 °C |
| stort min. | 60 min. | 5 min. |