Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 5.0 % |
| begin-SG: | 1049 |
| eind-SG: | 1012 |
| EBC (kleur): | 10.0 |
| EBU (bitterheid): | 34.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1600 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| CaraPils | 400 gr |
|
25 EBC
|
Leverancier: Weyermann |
| Melanoïdemout (70 EBC) | 100 gr |
|
70 EBC
|
|
| Maischwater | 8.6 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 7 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Perle | 18 gr |
60 min. |
6.3 α
|
Pallets |
| Perle | 6 gr |
15 min. |
6.3 α
|
Pallets |
| Tettnanger | 6 gr |
15 min. |
4.5 α
|
Bloemen |
| Tettnanger | 6 gr |
5 min. |
4.5 α
|
Bloemen |
| Tettnanger | 6 gr |
1 min. |
4.5 α
|
Bloemen |
| Safale K-97 | 11 gr |
|
|
Leverancier: Fermentis |
| Bottelsuiker | 5 gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
| 68 °C | 64 °C | 78 °C |
| stort min. | 60 min. | 2 min. |