Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 9.0 % |
| begin-SG: | 1090 |
| eind-SG: | 1018 |
| EBC (kleur): | 64.0 |
| EBU (bitterheid): | 36.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pale mout (5 EBC) | 2500 gr |
|
5 EBC
|
|
| Biscuitmout | 500 gr |
|
50 EBC
|
|
| Vienna mout (8 EBC) | 500 gr |
|
8 EBC
|
|
| Cara Munichmout (120 EBC) | 400 gr |
|
120 EBC
|
|
| Maischwater | 16 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 5 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Centennial | 20 gr |
60 min. |
10.4 α
|
Bloemen |
| Styrian Goldings hopbloemen | 10 gr |
5 min. |
2.9 α
|
Bloemen |
| Amarillo | 10 gr |
5 min. |
8.3 α
|
Bloemen |
| Lallemand Nothingham | 11 gr |
|
|
Leverancier: Lallemand |
| Bottelsuiker | 5 gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
| 71 °C | 67 °C | 78 °C |
| stort min. | 60 min. | 2 min. |