Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 7.3 % |
| begin-SG: | 1068 |
| eind-SG: | 1016 |
| EBC (kleur): | 167.0 |
| EBU (bitterheid): | 38.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pale mout (5 EBC) | 2500 gr |
|
5 EBC
|
|
| Gerst, geroosterd (1000 EBC) | 140 gr |
|
1000 EBC
|
|
| Cara Munichmout (90 EBC) | 110 gr |
|
90 EBC
|
|
| Cara Munichmout (120 EBC) | 110 gr |
|
120 EBC
|
|
| Chocolademout (900 EBC) | 100 gr |
|
900 EBC
|
|
| Maischwater | 12.1 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 5 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| East Kent Goldings | 35 gr |
60 min. |
5.6 α
|
Bloemen |
| Lallemand Nothingham | 11 gr |
|
|
Leverancier: Lallemand |
| Bottelsuiker | 4 gr/ltr |
|
|
|