Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 45 min. |
| alcoholpercentage: | 4.0 % |
| begin-SG: | 1044 |
| eind-SG: | 1010 |
| EBC (kleur): | 8.0 |
| EBU (bitterheid): | 15.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Vienna mout (8 EBC) | 1000 gr |
|
8 EBC
|
|
| Tarwemout (4 EBC) | 899 gr |
|
4 EBC
|
|
| Maischwater | 7.4 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 7.1 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Lublin | 30 |
35 min. |
2 α
|
Bloemen |
| Koriander | 1 gr |
5 min. |
|
|
| Sinaasappelschil, gedroogde | 3 gr |
5 min. |
|
|
| Lallemand Munich Classic | 11 gr |
|
|
Leverancier: Lallemand |
| Bottelsuiker | 5 gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
| 71 °C | 67 °C | 78 °C |
| Stort min. | 60 min. | 5 min. |