Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 6.0 % |
| begin-SG: | 1063 |
| eind-SG: | 1015 |
| EBC (kleur): | 25.0 |
| EBU (bitterheid): | 30.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pale mout (5 EBC) | 1800 gr |
|
5 EBC
|
|
| Cara Munichmout (100 EBC) | 200 gr |
|
100 EBC
|
|
| Havervlokken | 500 gr |
|
|
|
| Tarwevlokken | 250 gr |
|
|
|
| Maischwater | 11.3 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 7 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Galena hopbloemen | 2 gr |
60 min. |
15.5 α
|
Bloemen |
| Simcoe | 5.5 gr |
60 min. |
12.6 α
|
Bloemen |
| Simcoe | 5 gr |
Koudhop min. |
12.6 α
|
Bloemen |
| Mosaic | 20 gr |
koudhop min. |
12 α
|
Bloemen |
| Citra | 15 gr |
koudhop min. |
12.5 α
|
Bloemen |
| Lallemand Verdant IPA | 11 gr |
|
|
Leverancier: Lallemand |
Maischschema
| 70 °C | 66 °C | 78 °C |
| stort min. | 60 min. | 5 min. |