Recept gegevens
| batchgrootte: | 20 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 8.1 % |
| begin-SG: | 1077 |
| eind-SG: | 1015 |
| EBC (kleur): | 100.0 |
| EBU (bitterheid): | 48.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pale Ale mout | 3600 g |
|
9 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Vienna mout (8 EBC) | 1000 g |
|
8 EBC
|
|
| Tarwevlokken | 800 g |
|
|
|
| Cara Munichmout (150 EBC) | 500 g |
|
150 EBC
|
Leverancier: Brouwland |
| CaraAroma | 500 g |
|
400 EBC
|
Leverancier: Weyermann |
| Chocolademout (1000 EBC) | 500 g |
|
1000 EBC
|
|
| Zwarte mout (Ontbitterd) | 300 g |
|
1400 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Northern Brewer (Hop) | 50 g |
90 min. |
8.5 α
|
Pallets |
| Lallemand Nothingham | 1 |
|
|
Leverancier: Lallemand |
| Rode Bieten | 1000 g |
|
|
|