Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 5.6 % |
| begin-SG: | 1054 |
| eind-SG: | 1012 |
| EBC (kleur): | 11.0 |
| EBU (bitterheid): | 16.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Tarwemout (4 EBC) | 1050 g |
|
4 EBC
|
|
| Vienna mout (8 EBC) | 530 g |
|
8 EBC
|
|
| Munichmout (15 EBC) | 370 g |
|
15 EBC
|
|
| Pilsmout (3 EBC) | 370 g |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Hallertau Mittelfruh | 15 g |
60 min. |
4.2 α
|
Bloemen |
| Hallertau Mittelfruh | 10 g |
5 min. |
4.2 α
|
Bloemen |
| Lallemand Munich Classic | 1 |
|
|
Leverancier: Lallemand |
Maischschema
| 60 °C | 57 °C | 64 °C | 72 °C | 78 °C |
| Stort min. | 15 min. | 20 min. | 20 min. | 5 min. |