Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 5.0 % |
| begin-SG: | 1051 |
| eind-SG: | 1011 |
| EBC (kleur): | 6.0 |
| EBU (bitterheid): | 13.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 700 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Tarwemout (licht) | 900 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Zuurmout | 640 gr |
|
|
|
| Maischwater | 9.2 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 6 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Saaz | 15 gr |
60 min. |
3.9 α
|
Bloemen |
| Zeezout | 7 gr |
10 min. |
|
|
| Koriander | 1 gr |
10 min. |
|
|
| Bottelsuiker | 5 gr/ltr |
|
|
|
| Safale US-05 | 1 |
|
|
Leverancier: Fermentis |
Maischschema
| 69 °C | 65 °C | 65 °C | 78 °C |
| stort min. | 40 min. | 30 min. | 5 min. |