Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 6.0 % |
| begin-SG: | 1058 |
| eind-SG: | 1010 |
| EBC (kleur): | 23.0 |
| EBU (bitterheid): | 540.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pale Ale mout | 2100 gr |
|
9 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Cara Red (45 EBC) | 200 gr |
|
45 EBC
|
|
| Biscuitmout | 100 gr |
|
50 EBC
|
|
| Maischwater | 9.8 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 6 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Amarillo | 12 gr |
60 min. |
10.5 α
|
Bloemen |
| Amarillo | 12 gr |
30 min. |
10.5 α
|
Bloemen |
| Amarillo | 8 gr |
5 min. |
10.5 α
|
Bloemen |
| Amarillo | 8 gr |
koudhop min. |
10.5 α
|
Bloemen |
| Lallemand Lalbrew Verdant IPA | 1 |
|
|
Leverancier: Lallemand |
| Bottelsuiker | 5 gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
| 68 °C | 65 °C | 78 °C |
| stort min. | 60 min. | 5 min. |