Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 6.0 % |
| begin-SG: | 1054 |
| eind-SG: | 1010 |
| EBC (kleur): | 8.0 |
| EBU (bitterheid): | 23.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Vienna mout (8 EBC) | 1100 gr |
|
8 EBC
|
|
| Pilsmout (3 EBC) | 800 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Maisvlokken | 400 gr |
|
|
|
| Cara Pilsmout (3 EBC) | 100 gr |
|
3 EBC
|
|
| Zuurmout | 25 gr |
|
|
|
| Maischwater | 9.9 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 5.6 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| El Dorado USA | 8 gr |
60 min. |
12.2 α
|
Bloemen |
| El Dorado USA | 4 gr |
5 min. |
12.2 α
|
Bloemen |
| Lallemand Diamond lager | 1 |
|
|
Leverancier: Lallemand |
| Bottelsuiker | 5 gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
| 67 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
| stort min. | 30 min. | 30 min. | 5 min. |