Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 7.1 % |
| begin-SG: | 1063 |
| eind-SG: | 1012 |
| EBC (kleur): | 32.6 |
| EBU (bitterheid): | 0.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 72 % |
| Watertype | Hoofddorps water |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1350 g |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Tarwemout (4 EBC) | 450 g |
|
4 EBC
|
|
| Cara Munichmout (120 EBC) | 350 g |
|
120 EBC
|
|
| Havervlokken (2 EBC) | 350 g |
|
2 EBC
|
|
| Roggemout (6 EBC) | 350 g |
|
6 EBC
|
|
| Zoethout | 4.5 g |
30 min. |
|
|
| Koriander | 4.5 g |
30 min. |
|
|
| Gagelkatjes | 0.5 g |
10 min. |
|
|
| Gagelblaadjes | 2 g |
10 min. |
|
|
| Jeneverbes | 13 g |
30 min. |
|
|
| Bijvoet | 1 g |
30 min. |
|
|
| Wijnruit | 9 g |
30 min. |
|
|
| Moerasrozemarijn | 1.5 blaadje |
30 min. |
|
|
Maischschema
| 37 °C | 62 °C | 72 °C | 78 °C |
| 30 min. | 30 min. | 30 min. | 5 min. |