Bier Behekst

datum:16 mei 2021
van:Ernst de Moor
gepubliceerd:Clubblad Juni 2021
klasse:A
stijl:Gruitbier

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:7.1 %
begin-SG:1063
eind-SG:1012
EBC (kleur):32.6
EBU (bitterheid):0.0
Brouwhuisefficiëntie:72 %
WatertypeHoofddorps water

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1350 g   3 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwemout (4 EBC) 450 g   4 EBC  
Cara Munichmout (120 EBC)350 g   120 EBC  
Havervlokken (2 EBC) 350 g   2 EBC  
Roggemout (6 EBC)350 g   6 EBC  
Zoethout4.5 g 30 min.    
Koriander4.5 g 30 min.    
Gagelkatjes 0.5 g 10 min.    
Gagelblaadjes 2 g 10 min.    
Jeneverbes13 g 30 min.    
Bijvoet 1 g 30 min.    
Wijnruit 9 g 30 min.    
Moerasrozemarijn 1.5 blaadje 30 min.    

Maischschema

37 °C62 °C72 °C78 °C
30 min.30 min.30 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=356