Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 5.0 % |
| begin-SG: | 1051 |
| eind-SG: | 1013 |
| EBC (kleur): | 86.0 |
| EBU (bitterheid): | 31.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Palemout (7 EBC) | 2000 gr |
|
7 EBC
|
|
| Cara Munichmout (120 EBC) | 240 gr |
|
120 EBC
|
|
| Chocolade Tarwemout 900-1200EBC | 110 gr |
|
900 EBC
|
Leverancier: Weyerman |
| Maischwater | 9.6 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 8.3 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Northern Brewer | 14 gr |
90 min. |
9 α
|
Bloemen |
| Lallemand London ESB | 1 |
|
|
Leverancier: Lallemand |
| Bottelsuiker | 3 gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
| 71 °C | 67 °C | 78 °C |
| stort min. | 60 min. | 2 min. |