Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 6.0 % |
| begin-SG: | 1066 |
| eind-SG: | 1018 |
| EBC (kleur): | 52.0 |
| EBU (bitterheid): | 36.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Swaen - SWAEN©ALE | 2500 gr |
|
8 EBC
|
Leverancier: de Swaen |
| Gerstevlokken | 300 gr |
|
|
|
| Caramout (120 EBC) | 160 gr |
|
120 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| BLACKSWAEN©BARLEY | 30 gr |
|
1250 EBC
|
Leverancier: de Swaen |
| Maischwater | 12.3 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 7.5 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Cascade | 9 gr |
90 min. |
7.5 α
|
Bloemen |
| Colombus hopbloemen | 6 gr |
90 min. |
15.8 α
|
Bloemen |
| East Kent Goldings | 7 gr |
10 min. |
4 α
|
Bloemen |
| Safale S-04 | 1 |
|
|
Leverancier: Fermentis |
| Bottelsuiker | 4 gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
| 56 °C | 53 °C | 67 °C | 78 °C |
| stort min. | 5 min. | 60 min. | 5 min. |