Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 5.0 % |
| begin-SG: | 1046 |
| eind-SG: | 1010 |
| EBC (kleur): | 19.0 |
| EBU (bitterheid): | 41.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Palemout (7 EBC) | 1750 gr |
|
7 EBC
|
|
| Cara Munichmout (100 EBC) | 100 gr |
|
100 EBC
|
|
| Tarwemout (licht) | 200 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Maischwater | 8.4 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 9.2 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Goldings | 26 gr |
75 min. |
5.2 α
|
Bloemen |
| Goldings | 9 gr |
15 min. |
5.2 α
|
Bloemen |
| Goldings | 9 gr |
5 min. |
5.2 α
|
Bloemen |
| Lallemand London ESB | 1 |
|
|
Leverancier: Lallemand |
| Bottelsuiker | 3 gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
| 70 °C | 66 °C | 78 °C |
| stort min. | 60 min. | 2 min. |