Eindelijkwitbier

datum:5 maart 2019
van:Michael Woolthuis
klasse:A
stijl:Witbier

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:5.1 %
begin-SG:1046
eind-SG:1010
EBC (kleur):7.0
EBU (bitterheid):15.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1000 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwevlokken880 gr      
Munichmout (15 EBC)80 gr   15 EBC  
Havervlokken (2 EBC) 200 gr   2 EBC  
Hallertau Perle 10 gr 60 min. 6.5 α Bloemen  
Koriander5 gr 5 min.    
Citroenschil17 gr 5 min.    
Maischwater8.9 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater7.8 ltr     Leverancier: Kraan
Safbrew WB-061     Leverancier: Fermentis
Bottelsuiker5 gr/ltr      

Maischschema

45 °C43 °C53 °C63 °C72 °C78 °C
stort min.10 min.15 min.15 min.15 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=324