Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 5.1 % |
| begin-SG: | 1046 |
| eind-SG: | 1010 |
| EBC (kleur): | 7.0 |
| EBU (bitterheid): | 15.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1000 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Tarwevlokken | 880 gr |
|
|
|
| Munichmout (15 EBC) | 80 gr |
|
15 EBC
|
|
| Havervlokken (2 EBC) | 200 gr |
|
2 EBC
|
|
| Hallertau Perle | 10 gr |
60 min. |
6.5 α
|
Bloemen |
| Koriander | 5 gr |
5 min. |
|
|
| Citroenschil | 17 gr |
5 min. |
|
|
| Maischwater | 8.9 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 7.8 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Safbrew WB-06 | 1 |
|
|
Leverancier: Fermentis |
| Bottelsuiker | 5 gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
| 45 °C | 43 °C | 53 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
| stort min. | 10 min. | 15 min. | 15 min. | 15 min. | 5 min. |