Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 70 min. |
| alcoholpercentage: | 7.6 % |
| begin-SG: | 1080 |
| eind-SG: | 1022 |
| EBC (kleur): | 40.0 |
| EBU (bitterheid): | 27.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 70 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pale Ale mout | 3200 gr. |
|
9 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Caramout (120 EBC) | 230 gr. |
|
120 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Tarwemout (licht) | 60 gr. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| CaraPils | 50 gr. |
|
25 EBC
|
Leverancier: Weyermann |
| CaraAroma | 50 gr. |
|
400 EBC
|
Leverancier: Weyermann |
| Kristalsuiker | 80 gr. |
|
|
Leverancier: Supermarkt |
| Kandijsiroop (Medium) | 50 gr. |
|
225 EBC
|
Leverancier: Arsegan |
| Perle | 15.5 gr. |
60 min. |
5.3 α
|
Pallets |
| Perle | 15.5 gr. |
15 min. |
5.3 α
|
Pallets |
| Perle | 6.5 gr. |
5 min. |
5.3 α
|
Pallets |
| Maischwater | 12.78 l. |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Gips (calciumsulfaat) | 62 gr. |
|
|
|
| Fosforzuur | 1.17 ml. |
|
|
|
| Spoelwater | spoel tot 12.5 liter in de brouwketel |
|
|
Leverancier: Kraan |
| La trappe opkweek (giststarter) | 1 |
|
|
|
Maischschema
| 62 °C | 72 °C | 78 °C |
| 10 min. | 45 min. | 5 min. |