Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 2.9 % |
| begin-SG: | 1030 |
| eind-SG: | 1007 |
| EBC (kleur): | 8.0 |
| EBU (bitterheid): | 30.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 78 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Rookmout Eiken-tarwe | 1200 gr |
|
7 EBC
|
Leverancier: Weyermann |
| Tarwemout, donker (15 EBC) | 240 gr |
|
15 EBC
|
|
| Lublin | 11 gr |
60 min. |
5 α
|
Bloemen |
| Lublin | 19 gr |
10 min. |
5 α
|
Bloemen |
| Safale K-97 | 1 |
|
|
Leverancier: Fermentis |
| Maischwater | 3 ltr/kg |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | Spoelen tot 12 liter in kookketel |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6 gr/ltr |
|
|
|
| Rijsthulzen | 240 gr |
|
|
|
Maischschema
| 50 °C | 67 °C | 78 °C |
| 30 min. | 60 min. | 10 min. |