Recept gegevens
| alcoholpercentage: | 3.8 % |
| begin-SG: | 1036 |
| eind-SG: | 1007 |
| EBC (kleur): | 22.0 |
| EBU (bitterheid): | 30.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 78 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Palemout (7 EBC) | 1770 gr |
|
7 EBC
|
|
| Kristalmout (20 EBC) | 58 gr |
|
20 EBC
|
|
| Kristalmout (120 EBC) | 58 gr |
|
120 EBC
|
|
| Chocolademout (800 EBC) | 40 gr |
|
800 EBC
|
|
| East Kent Goldings | 7 gr |
40 min. |
5 α
|
Bloemen |
| Challenger hopbloemen | 7 gr |
40 min. |
12 α
|
Bloemen |
| East Kent Goldings | 7 gr |
10 min. |
5 α
|
Bloemen |
| Challenger hopbloemen | 7 gr |
10 min. |
12 α
|
Bloemen |
| Wyeast XL 1098 British Ale | 1 |
|
|
|
| Maischwater | 5 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | spoelen tot 12 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|