Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 5.0 % |
| begin-SG: | 1052 |
| eind-SG: | 1014 |
| EBC (kleur): | 12.0 |
| EBU (bitterheid): | 24.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 78 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 400 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Palemout (3-5 EBC) | 400 gr |
|
5 EBC
|
Leverancier: Thomas Fawcett & Sons |
| Tarwemout (4 EBC) | 240 gr |
|
4 EBC
|
|
| Havervlokken (2 EBC) | 240 gr |
|
2 EBC
|
|
| Cara Pilsmout (3 EBC) | 240 gr |
|
3 EBC
|
|
| Honey-biscuit malt | 90 gr |
|
|
Leverancier: The Swaen © Black |
| Amarillo | 10.4 gr |
60 FWH min. |
8 α
|
Bloemen |
| Amarillo | 20.8 gr |
5 min. |
8 α
|
Bloemen |
| Citra | 10.4 gr |
80 grC 30 min min. |
14.1 α
|
Bloemen |
| Mosaic | 10.4 gr |
80 grC 30 min min. |
12.2 α
|
Bloemen |
| Citra | 10.4 gr |
dry hop hoofdvergisting min. |
14.1 α
|
Bloemen |
| Mosaic | 10.4 gr |
dry hop hoofdvergisting min. |
12.2 α
|
Bloemen |
| Citra | 10.4 gr |
dry hop 3 dagen min. |
14.1 α
|
Bloemen |
| Mosaic | 10.4 gr |
dry hop 3 dagen min. |
12.2 α
|
Bloemen |
| Wyeast 1318 London Ale III | 1 |
|
|
Leverancier: Wyeast |
| Maischwater | 3.7 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 7gr/liter |
|
|
|