Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 5.1 % |
| begin-SG: | 1050 |
| eind-SG: | 1012 |
| EBC (kleur): | 25.0 |
| EBU (bitterheid): | 54.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Palemout (7 EBC) | 1300 gr |
|
7 EBC
|
|
| Aromamout (100 EBC) | 200 gr |
|
100 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Roggemout (6 EBC) | 800 gr |
|
6 EBC
|
|
| East Kent Goldings | 25 gr |
60 min. |
5.4 α
|
Bloemen |
| East Kent Goldings | 20gr |
25 min. |
5.4 α
|
Bloemen |
| East Kent Goldings | 20gr |
10 min. |
5.4 α
|
Bloemen |
| East Kent Goldings | 20gr |
koudhop min. |
5.4 α
|
Bloemen |
| Maischwater | 9.4 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 7.4 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Safale US-05 | 1 |
|
|
Leverancier: Fermentis |
| Bottelsuiker | 5 gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 45 °C | 43 °C | 65 °C | 78 °C |
| stort min. | 1 min. | 60 min. | 2 min. |