Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 6.5 % |
| begin-SG: | 1065 |
| eind-SG: | 1015 |
| EBC (kleur): | 46.0 |
| EBU (bitterheid): | 70.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
| Watertype | Kraan |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Palemout (3-5 EBC) | 2404 gr |
|
5 EBC
|
Leverancier: Thomas Fawcett & Sons |
| Roggemout (6 EBC) | 481 gr |
|
6 EBC
|
|
| Ambermout (60 EBC) | 150 gr |
|
60 EBC
|
|
| Crystal Rye Malt | 120 gr |
|
244 EBC
|
Leverancier: Thomas Fawcett & Sons |
| Chocolademout (500 EBC) | 30 gr |
|
500 EBC
|
|
| Special B | 30 gr |
|
400 EBC
|
|
| Amarillo | 15 gr |
60 min. |
8 α
|
Bloemen |
| Amarillo | 15 gr |
30 min. |
8 α
|
Bloemen |
| Mandarina Bavaria | 15 gr |
15 min. |
8.9 α
|
Bloemen Leverancier: Van der Kooy |
| Amarillo | 15 gr |
15 min. |
8 α
|
Bloemen |
| Mandarina Bavaria | 15 gr |
5 min. |
8.9 α
|
Bloemen Leverancier: Van der Kooy |
| Maischwater | 7.4 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 4.8 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| White Labs WLP001 California Ale | 1 |
|
|
Leverancier: White Labs |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|