Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 85 min. |
| alcoholpercentage: | 8.4 % |
| begin-SG: | 1080 |
| eind-SG: | 1015 |
| EBC (kleur): | 12.0 |
| EBU (bitterheid): | 27.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 85 % |
| Watertype | Kraan |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2632 gr. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Tarwemout (4 EBC) | 160 gr. |
|
4 EBC
|
|
| Swaen Melany | 96 gr. |
|
70 EBC
|
Leverancier: The Swaen |
| Suiker | 322 gr. |
|
|
|
| Maischwater | 9.4 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 4.6 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Colombus hopbloemen | 5.5 gr. |
60 min. |
17.5 α
|
Bloemen |
| Cascade | 5 gr. |
20 min. |
7.4 α
|
Bloemen |
| Citra | 5.1 gr. |
|
14 α
|
Bloemen |
| Safbrew Abbaye BE-256 | 11 gr. |
|
|
Leverancier: Fermentis |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 62 °C | 72 °C | 78 °C |
| 30 min. | 30 min. | 5 min. |