Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. | 
| kooktijd: | 60 min. | 
| alcoholpercentage: | 6.0 % | 
| begin-SG: | 1062 | 
| eind-SG: | 1015 | 
| EBC (kleur): | 17.0 | 
| EBU (bitterheid): | 58.0 | 
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % | 
 
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden | 
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2800 gr |  | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | 
| Pilgrim UK | 26 gr | 60 min. | 9.3 α | Bloemen | 
| Styrian Goldings hopbloemen | 5 gr | 10 min. | 6.8 α | Bloemen | 
| Cascade | 5 gr | 10 min. | 9.7 α | Bloemen | 
| Cascade | 5 gr | Koudhop min. | 9.7 α | Bloemen | 
| Centennial | 5 gr | Koudhop min. | 10.3 α | Bloemen | 
| Maischwater | 11.5 ltr |  |  | Leverancier: Kraan | 
| Spoelwater | 6 ltr |  |  | Leverancier: Kraan | 
| Wyeast XL 1098 British Ale | 1 |  |  |  | 
| Bottelsuiker | 6gr/liter |  |  |  | 
 
Maischschema
| 73 °C | 69 °C | 78 °C | 
| stort min. | 60 min. | 2 min. |