Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 5.0 % |
| begin-SG: | 1050 |
| eind-SG: | 1009 |
| EBC (kleur): | 8.0 |
| EBU (bitterheid): | 20.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 70 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 930 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Palemout (3-5 EBC) | 930 gr |
|
5 EBC
|
Leverancier: Thomas Fawcett & Sons |
| Rijstevlokken | 195 gr |
|
|
|
| Kandijsuiker, wit | 145 gr |
|
|
|
| Maischwater | 9.5 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 2.6 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Liberty | 15.6 gr |
60 min. |
4.0% α
|
Bloemen |
| Liberty | 6.1 gr |
1 min. |
4.0% α
|
Bloemen |
| Wyeast 1056 American Ale | 1 |
|
|
|
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 67.5 °C | 65 °C | 78 °C |
| 0 min. | 90 min. | 2 min. |