Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 6.0 % |
| begin-SG: | 1065 |
| eind-SG: | 1020 |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1.75 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Ambermout (60 EBC) | 200 g. |
|
60 EBC
|
|
| Caramelmout (150 EBC) | 300 g. |
|
150 EBC
|
|
| Kristalmout (150 EBC) | 200 g. |
|
150 EBC
|
|
| Tarwe, ongemout | 250 g. |
|
|
|
| Zwarte mout (1500 EBC) | 15 g. |
|
1500 EBC
|
|
| Target | 20 g. |
75 min. |
9 α
|
Bloemen |
| Hallertau | 8 g. |
|
3 α
|
Bloemen |
| Iers Mos (Irish Moss) | 5 g. |
|
|
|
| Farma Trappist | 5 g. |
|
|
|
| Maischwater | 9 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 52 °C | 63 °C | 65 °C | 73 °C | 78 °C |
| 10 min. | 30 min. | 15 min. | 20 min. | 5 min. |