Mosaic Double IPA

datum:11 november 2016
van:Ben Jacobs
gepubliceerd:Clubblad januari 2016
klasse:C
stijl:Double IPA (USA)

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:7.9 %
begin-SG:1072
eind-SG:1012
EBC (kleur):14.0
EBU (bitterheid):53.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (3-5 EBC) 1667 g   5 EBC Leverancier: Thomas Fawcett & Sons
Pilsmout (3 EBC) 933 g   3 EBC Leverancier: Dingemans
Munichmout (17 EBC)267 g   17 EBC  
Carahell (14 EBC)94 g   14 EBC  
Cara Munichmout (120 EBC)33 g   120 EBC  
Kandijsuiker, wit133 g      
Mosaic 10 g 75 (FWH) min. 13 α Bloemen  
Mosaic 10 g 15 min. 13 α Bloemen  
Mosaic 10 g 5 min. 13 α Bloemen  
Mosaic 13 g FO min. 13 α Bloemen  
Mosaic 13 g DRY min. 13 α Bloemen  
Safale US-051     Leverancier: Fermentis
Maischwater9.7 l     Leverancier: Kraan
Spoelwater6 l     Leverancier: Kraan
Koriander2 g 10 min.    
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

65 °C62 °C70 °C78 °C
0 min.45 min.15 min.2 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=268