Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 8.2 % |
| begin-SG: | 1082 |
| eind-SG: | 1020 |
| EBC (kleur): | 130.0 |
| EBU (bitterheid): | 35.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 72 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Palemout (7 EBC) | 3072 gr |
|
7 EBC
|
|
| Havervlokken (2 EBC) | 200 gr |
|
2 EBC
|
|
| Chocolademout (800 EBC) | 250 gr |
|
800 EBC
|
|
| Zwarte mout (Ontbitterd) | 42 gr |
|
1400 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Gerst, geroosterd (1000 EBC) | 200 gr |
|
1000 EBC
|
|
| Fuggles | 29 gr |
60 min. |
5.6 α
|
Bloemen |
| Fuggles | 12 gr |
20 min. |
5.6 α
|
Bloemen |
| Maischwater | 9.3 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 5.6 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Safale S-04 | 1 |
|
|
Leverancier: Fermentis |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 66 °C | 72 °C | 78 °C |
| 45 min. | 15 min. | 5 min. |