Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 7.1 % |
| begin-SG: | 1066 |
| eind-SG: | 1015 |
| EBC (kleur): | 27.0 |
| EBU (bitterheid): | 17.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Palemout (7 EBC) | 2800gr |
|
7 EBC
|
|
| Cara Munichmout (120 EBC) | 120gr |
|
120 EBC
|
|
| Aromamout (50 EBC) | 60gr |
|
50 EBC
|
|
| East Kent Goldings | 5gr |
60 min. |
5 α
|
Bloemen |
| Saaz | 10gr |
15 min. |
3.1 α
|
Bloemen |
| Sinaasappelschil, gedroogde | 7gr |
5 min. |
|
|
| Paradijszaad | 1gr |
5 min. |
|
|
| Maischwater | 12.2 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 5.5 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Wyeast 3944 Belgium White | 1 |
|
|
Leverancier: Wyeast |
| Basterdsuiker, donker | |
|
|
|
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 67 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C | | stort min. | 35 min. | 25 min. | 2 min. |
|