Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 5.0 % |
| begin-SG: | 1043 |
| eind-SG: | 1007 |
| EBC (kleur): | 89.0 |
| EBU (bitterheid): | 29.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Palemout (7 EBC) | 1500 gr |
|
7 EBC
|
|
| Thomas Fawcett & Sons - Dark crystal malt (300ebc) | 330 gr |
|
300 EBC
|
Leverancier: Thomas Fawcett & Sons |
| Tarwemout (4 EBC) | 110 gr |
|
4 EBC
|
|
| Chocolademout (800 EBC) | 50 gr |
|
800 EBC
|
|
| Northdown UK hopbloemen | 11 gr |
75 min. |
8.7 α
|
Bloemen |
| Fuggles | 7 gr |
10 min. |
6.5 α
|
Bloemen |
| Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 8.2 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Wyeast 1335 British Ale II | |
|
|
Leverancier: Wyeast |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 71 °C | 67 °C | 78 °C |
| stort 0 min. | 60 min. | 2 min. |