Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 7.3 % |
| begin-SG: | 1066 |
| eind-SG: | 1014 |
| EBC (kleur): | 57.0 |
| EBU (bitterheid): | 53.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Palemout (7 EBC) | 2700 gr |
|
7 EBC
|
|
| Thomas Fawcett & Sons - Pale Crystal (130ebc) | 130 gr |
|
130 EBC
|
Leverancier: Thomas Fawcett & Sons |
| Chocolademout (500 EBC) | 40 gr |
|
500 EBC
|
|
| Stroop | 90 gr |
|
50 EBC
|
|
| Magnum | 20 gr |
75 min. |
12.5 α
|
Bloemen |
| Magnum | 2 gr |
Koudhop min. |
12.5 α
|
Bloemen |
| Maischwater | 11.8 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 6.8 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 71 °C | 67 °C | 78 °C |
| stort min. | 60 min. | 2 min. |