Pater Tripeloris

datum:14 november 2016
van:Theo van de Voorde
gepubliceerd:1e prijs clubcampioenschap 2014
klasse:C
stijl:Tripel

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:8.4 %
begin-SG:1074
eind-SG:1015
EBC (kleur):14.5
EBU (bitterheid):29.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %
Watertypekraan

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1920 gram   3 EBC Leverancier: Dingemans
Ambermout (50 EBC)160 gram   50 EBC  
Tarwemout (4 EBC) 300 gram   4 EBC  
Zuurmout40 gram      
Gerst - gemalen 400 gram   3 EBC  
Suiker452 gram      
Styrian Goldings hopbloemen36 gram 75 min. 2.7 α Bloemen  
Styrian Goldings hopbloemen12 gram 15 min. 2.7 α Bloemen  
Willamette hop8 gram 5 min. 5.7 α Bloemen  
Saphir hop 8 gram   3 α Pallets  
Koriander4 gram 5 min.    
Iers Mos (Irish Moss)2 gram 15 min.    
Wyeast 3787 trappist high gravity1 verpakking     Leverancier: wyeast
Maischwater9 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

67 °C64 °C73 °C78 °C
inmaischen min.15 min.35 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=248