Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 9.2 % |
| begin-SG: | 1079 |
| eind-SG: | 1015 |
| EBC (kleur): | 159.0 |
| EBU (bitterheid): | 29.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Palemout (7 EBC) | 2000 gr |
|
7 EBC
|
|
| Munichmout (15 EBC) | 900 gr |
|
15 EBC
|
|
| Special B | 300 gr |
|
400 EBC
|
|
| Cara-kristal (120 EBC) | 500 gr |
|
120 EBC
|
|
| Chocolademout (800 EBC) | 100 gr |
|
800 EBC
|
|
| Magnum | 10 gr |
60 min. |
14.5 α
|
Bloemen |
| East Kent Goldings | 12 gr |
5 min. |
7.5 α
|
Bloemen |
| Vanillestokje | 1 |
|
|
|
| Wyeast 1084 Irish Ale | 1 |
|
|
|
| Maischwater | 15.2 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 3.2 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6 gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 71 °C | 67 °C | 78 °C |
| 0 min. | 60 min. | 2 min. |