Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 7.0 % |
| begin-SG: | 1062 |
| eind-SG: | 1012 |
| EBC (kleur): | 47.0 |
| EBU (bitterheid): | 27.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Palemout (7 EBC) | 2300 gr |
|
7 EBC
|
|
| Aromamout | 100 gr |
|
150 EBC
|
|
| Caramelmout (150 EBC) | 150 gr |
|
150 EBC
|
|
| Chocolademout (800 EBC) | 15 gr |
|
800 EBC
|
|
| Suiker | 200 gr |
|
|
|
| Tettnanger | 26 gr |
75 min. |
3.8 α
|
Bloemen |
| Styrian Goldings hopbloemen | 4 gr |
15 min. |
3.6 α
|
Bloemen |
| Hallertau Hersbrücker | 4 gr |
15 min. |
4.1 α
|
Bloemen |
| Maischwater | 11 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 8 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Wyeast 1214 Belgian Abbey | 1 |
|
|
|
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 67 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
| stort 0 min. | 30 min. | 30 min. | 2 min. |