Lasjoef

van:Jan wurpel
klasse:C
stijl:Tripel

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:70 min.
alcoholpercentage:8.2 %
begin-SG:1080
eind-SG:1018
EBC (kleur):39.0
EBU (bitterheid):25.0
Watertypeleiding

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2700 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Carahell (14 EBC)250 gr   14 EBC  
Kandijsuiker, donker250 gr      
Saaz hop21 gr 70 min. 3.4 α Bloemen  
Styrian Goldings hopbloemen12 gr 70 min. 3.6 α Bloemen  
Saaz hop18 gr 5 min. 3.4 α Bloemen  
Styrian Goldings hopbloemen6 gr 5 min. 3.6 α Bloemen  
Koriander2 gr 5 min.    
Karwijzaad1.8 gr 5 min.    
Komijnzaad1.8 gr 5 min.    
Iers Mos (Irish Moss)3.5 15 min.    
Safbrew T-58 1 zakje     Leverancier: Fermentis
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

60 °C58 °C60 °C70 °C78 °C
stort min.10 min.45 min.30 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=220