Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 5.5 % |
| begin-SG: | 1052 |
| eind-SG: | 1014 |
| EBC (kleur): | 17.0 |
| EBU (bitterheid): | 45.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Palemout (7 EBC) | 1700 gr |
|
7 EBC
|
|
| Carahell (14 EBC) | 500 gr |
|
14 EBC
|
|
| Fuggles | 25 gr |
75 min. |
5.3 α
|
Bloemen |
| East Kent Goldings | 10 gr |
75 min. |
6.5 α
|
Bloemen |
| East Kent Goldings | 10 gr |
15 min. |
6.5 α
|
Bloemen |
| Iers Mos (Irish Moss) | 1 gr |
15 min. |
|
|
| East Kent Goldings | 10 gr |
|
6.5 α
|
Bloemen |
| Wyeast 1187 Ringwood Ale | 1 |
|
|
|
| Maischwater | 9 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 6.9 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bruine suiker | 100 gr |
|
|
|
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 71 °C | 67 °C | 78 °C |
| 0 min. | 60 min. | 2 min. |