Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 8.6 % |
| begin-SG: | 1079 |
| eind-SG: | 1018 |
| EBC (kleur): | 44.0 |
| EBU (bitterheid): | 31.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Palemout (7 EBC) | 3300 gr |
|
7 EBC
|
|
| Cara Red (45 EBC) | 150 gr |
|
45 EBC
|
|
| Roasted Wheat Malt | 40 gr |
|
900 EBC
|
Leverancier: Thomas Fawcett & Sons |
| Aromamout (60 EBC) | 60 gr |
|
60 EBC
|
|
| East Kent Goldings | 20 gr |
75 min. |
6.5 α
|
Bloemen |
| East Kent Goldings | 15 gr |
15 min. |
6.5 α
|
Bloemen |
| Eik chips amerikaans medium toast | 4 gr |
|
|
Leverancier: Brouwland |
| Wyeast 1728 Scottish Ale | 1 |
|
|
|
| Maischwater | 15 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 3 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 56 °C | 53 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
| 0 min. | 5 min. | 30 min. | 35 min. | 5 min. |