Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 5.5 % |
| begin-SG: | 1049 |
| eind-SG: | 1011 |
| EBC (kleur): | 14.0 |
| EBU (bitterheid): | 32.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Spelt | 800 gr |
|
|
|
| Pilsmout (3 EBC) | 700 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Munichmout (17 EBC) | 400 gr |
|
17 EBC
|
|
| Carahell (14 EBC) | 200 gr |
|
14 EBC
|
|
| Hallertau Perle | 14 gr |
75 min. |
5.9 α
|
Bloemen |
| Magnum | 6 gr |
20 min. |
12.6 α
|
Bloemen |
| Maischwater | 8.6 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 7.1 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Wyeast 1007 German Ale | 1 |
|
|
|
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 56 °C | 53 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
| 0 min. | 10 min. | 35 min. | 20 min. | 2 min. |