Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 5.0 % |
| begin-SG: | 1050 |
| eind-SG: | 1014 |
| EBC (kleur): | 9.0 |
| EBU (bitterheid): | 16.0 |
| Watertype | kraan water |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1400 gram |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Tarwemout (4 EBC) | 375 gram |
|
4 EBC
|
|
| Roggemout (6 EBC) | 240 gram |
|
6 EBC
|
|
| Spelt | 325 gram |
|
|
|
| Hallertau Mittelfruh | 5 gram |
75 min. |
5 α
|
Bloemen |
| Cascade | 5 gram |
10 min. |
5 α
|
Bloemen |
| Wyeast 3068 Weihenstephan | |
|
|
|
| Safbrew WB-06 | 1 zakje |
|
|
Leverancier: Fermentis |
| Vlierbloesem | 7 gram |
10 min. |
|
|
| Koriander | 3 gram |
10 min. |
|
|
| Sinaasappelschil, gedroogde | 5 gram |
10 min. |
|
|
| Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 52 °C | 63 °C | 68 °C | 72 °C | 78 °C |
| 10 min. | 30 min. | 15 min. | 20 min. | 5 min. |