Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| alcoholpercentage: | 5.0 % |
| begin-SG: | 1050 |
| eind-SG: | 1012 |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2.1 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Kristalmout (120 EBC) | 230 g. |
|
120 EBC
|
|
| Goldings | 26 g. |
90 min. |
4 α
|
Bloemen |
| Goldings | 5 g. |
15 min. |
4 α
|
Bloemen |
| Iers Mos (Irish Moss) | 1 tl. |
15 min. |
|
|
| Gips (calciumsulfaat) | 1 tl. |
|
|
|
| Wyeast 1028 London Ale | |
|
|
|
| Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 55 °C | 64 °C | 78 °C |
| 15 min. | 60 min. | 1 min. |