Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 8.2 % |
| begin-SG: | 1073 |
| eind-SG: | 1015 |
| EBC (kleur): | 16.0 |
| EBU (bitterheid): | 47.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Palemout (7 EBC) | 2000 gr |
|
7 EBC
|
|
| Roggemout (6 EBC) | 700 gr |
|
6 EBC
|
|
| Cara Pilsmout (10 EBC) | 300 gr |
|
10 EBC
|
|
| Tarwevlokken | 100 gr |
|
|
|
| Cascade | 20 gr |
75 min. |
7.7 α
|
Bloemen |
| Cascade | 10 gr |
30 min. |
7.7 α
|
Bloemen |
| Crystal hop | 15 gr |
5 min. |
3.3 α
|
Bloemen |
| Crystal hop | 6 gr |
koudhop min. |
3.3 α
|
Bloemen |
| Wyeast 1469 West York Ale | 1 |
|
|
Leverancier: Wyeast |
| Maischwater | 13 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 5 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | |
|
|
|
Maischschema
| 67 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
| 0 min. | 25 min. | 30 min. | 2 min. |