Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 120 min. |
| alcoholpercentage: | 5.0 % |
| begin-SG: | 1048 |
| eind-SG: | 1013 |
| EBC (kleur): | 42.0 |
| EBU (bitterheid): | 27.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Palemout (7 EBC) | 1650 gr |
|
7 EBC
|
|
| Cara-kristal (120 EBC) | 350 gr |
|
120 EBC
|
|
| East Kent Goldings | 17 gr |
60 min. |
6 α
|
Bloemen |
| East Kent Goldings | 3 gr |
3 min. |
6 α
|
Bloemen |
| Wyeast 1728 Scottish Ale | 1 |
|
|
|
| Maischwater | 8.2 l |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 9.3 l |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 71 °C | 66 °C | 78 °C |
| 0 min. | 60 min. | 2 min. |