Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 5.4 % |
| begin-SG: | 1050 |
| eind-SG: | 1013 |
| EBC (kleur): | 6.5 |
| EBU (bitterheid): | 42.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 8 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2000 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Cara Pilsmout (10 EBC) | 130 gr |
|
10 EBC
|
|
| Saaz | 40 gr |
75 min. |
3.3 α
|
Bloemen |
| Saaz | 13 gr |
15 min. |
3.3 α
|
Bloemen |
| Saaz | 13 gr |
5 min. |
3.3 α
|
Bloemen |
| Wyeast 2278 Czech Pils | 1 |
|
|
|
| Maischwater | 8.7 l |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 7.1 l |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 71 °C | 67 °C | 78 °C |
| 0 min. | 60 min. | 2 min. |