Pater Tripeloris

van:Inkoopcommissie
klasse:C
stijl:Tripel

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:8.2 %
begin-SG:1074
eind-SG:1015
EBC (kleur):21.0
EBU (bitterheid):22.0
Brouwhuisefficiëntie:80 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2400 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Ambermout (50 EBC)200 gr   50 EBC  
Kandijsuiker, wit400 gr      
Styrian Goldings hopbloemen20 gr 75 min. 4 α Bloemen  
Styrian Goldings hopbloemen5 gr 15 min. 5.5 α Bloemen  
Willamette hop10 gr 5 min. 5.5 α Bloemen  
Koriander2 gr 5 min.    
Wyeast 3787 trappist high gravity1     Leverancier: wyeast
Maischwater10.7 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater5.7 liter     Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

67 °C63 °C72 °C78 °C
0 min.15 min.35 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=200