Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 8.2 % |
| begin-SG: | 1074 |
| eind-SG: | 1015 |
| EBC (kleur): | 21.0 |
| EBU (bitterheid): | 22.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2400 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Ambermout (50 EBC) | 200 gr |
|
50 EBC
|
|
| Kandijsuiker, wit | 400 gr |
|
|
|
| Styrian Goldings hopbloemen | 20 gr |
75 min. |
4 α
|
Bloemen |
| Styrian Goldings hopbloemen | 5 gr |
15 min. |
5.5 α
|
Bloemen |
| Willamette hop | 10 gr |
5 min. |
5.5 α
|
Bloemen |
| Koriander | 2 gr |
5 min. |
|
|
| Wyeast 3787 trappist high gravity | 1 |
|
|
Leverancier: wyeast |
| Maischwater | 10.7 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 5.7 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 67 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
| 0 min. | 15 min. | 35 min. | 5 min. |