Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 9.9 % |
| begin-SG: | 1091 |
| eind-SG: | 1020 |
| EBC (kleur): | 103.0 |
| EBU (bitterheid): | 67.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Palemout (7 EBC) | 3400 gr |
|
7 EBC
|
|
| Cara-amber | 190 gr |
|
60 EBC
|
|
| Chocolademout (800 EBC) | 70 gr |
|
800 EBC
|
|
| Black (geroosterde Gerstemout) | 50 gr |
|
1400 EBC
|
|
| Stroop | 100 gr |
|
50 EBC
|
|
| Target | 28 gr |
75 min. |
10 α
|
Bloemen |
| Target | 13 gr |
15 min. |
10 α
|
Bloemen |
| Target | 8 gr |
5 min. |
10 α
|
Bloemen |
| Eikenkrullen | 5 gr |
Koud hop min. |
|
|
| Wyeast 1968 London Ale | 1 |
|
|
|
| Maischwater | 15.2 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 2.6 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 67 °C | 62 °C | 72 °C | 78 °C |
| 0 min. | 35 min. | 20 min. | 5 min. |