Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 6.2 % |
| begin-SG: | 1057 |
| eind-SG: | 1012 |
| EBC (kleur): | 7.0 |
| EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1300 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Tarwemout (4 EBC) | 200 gr |
|
4 EBC
|
|
| Tarwevlokken | 300 gr |
|
|
|
| Havervlokken | 300 gr |
|
|
|
| Teffvlokken, wit | 250 gr |
|
4 EBC
|
Leverancier: Eragrain |
| Honing | 100 gr |
|
|
|
| Dadels | 50 |
|
|
|
| Paradijszaad | 2 gr |
|
|
|
| Sinaasappelschil, gedroogde | 4 gr |
|
|
|
| Koriander | 1 gr |
|
|
|
| Jeneverbes | 5 gr |
|
|
|
| Maischwater | 9.6 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 6.4 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Wyeast 3522 Belgian Ardennes | 1 |
|
|
|
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 56 °C | 53 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C | | 0 min. | 10 min. | 25 min. | 25 min. | 5 min. |
|