Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 13.5 % |
| begin-SG: | 1128 |
| eind-SG: | 1030 |
| EBC (kleur): | 22.0 |
| EBU (bitterheid): | 27.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 4000 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Cara Red (45 EBC) | 400 gr |
|
45 EBC
|
|
| Vienna mout (8 EBC) | 130 gr |
|
8 EBC
|
|
| Suiker | 800 gr |
|
|
|
| Northern Brewer | 16 gr |
75 min. |
9.2 α
|
Bloemen |
| Tettnanger | 7 gr |
15 min. |
3.8 α
|
Bloemen |
| Hallertau Mittelfruh | 7 gr |
5 min. |
3.7 α
|
Bloemen |
| Wyeast 2308 Munich Lager | 1 |
|
|
|
| Bioferm Champ (Champagne gist) | 1 |
|
|
|
| Maischwater | 14 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 4.7 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 68 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
| 0 min. | 40 min. | 40 min. | 5 min. |